Pateuri spirala

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2011 | 2475 vizualizari

 

Bune de rontait seara la un film, langa o bere rece. Ce "masculina" pare introducerea asta. Dar, hai sa fim seriosi, imi place sa cred ca trecute-s vremurile in care berea bauta in fata televizorului era asociata cu barbatul puturos si misogin, stil Al Bundy. Vremurile s-au schimbat, lumea s-a mai emancipat, exista si bere "pentru gagici" (asta-i vorba auzita-n oras, nu am inventat-o eu), bere bruna, mai dulce, mai amara, dupa caz. Asa ca, pune doua tavi de spirale din astea la cuptor, pregateste filmul ala de vroiai mult sa-l vezi, berea la rece si gata atmosfera relaxanta de sambata seara.

Cu minim de efort, ca sa nu mai zic ca am vazut ieri intr-un magazin 6 lei (!) punguta cu un sfert din cantitatea de pateuri care-ti vor iesi tie. Si precis nu sunt nici asa de bune si nici la fel de proaspete.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru aprox. 50 de spirale iti trebuie doar:
  • 1 aluat de foietaj
  • 1 ou
  • cateva lingurite de chimen
  • cateva lingurite de mac
  • cateva lingurite de susan 
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri spirala:

Aluatul scoate-l din timp din congelator si lasa-l sa se decongeleze in ritmul lui. Mai bine-l scoti cu o noapte inainte si-l lasi la frigider decat sa il grabesti. Cand il tai trebuie sa fie decongelat dar inca un aluat rece. Tai foaia de aluat in doua pe lungime, apoi tai pe latime fasii de 1.5 cm. Rasucesti fiecare fasie in spirala si o asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedezi la fel pana termini aluatul, vei umple doua tavi. Ungi fiecare spitala cu putin ou si apoi presari seminte, pe unele de chimen, pe altele de mac, de susan. Pui cate-o tava pe rand la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Scoti pateurile sa se raceasca pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de grasime din foietaj si apoi le aranjezi, sa fie gata de servit. Le poti combina cu un dip, eventual o pasta de branza. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pateuri spirala-0
Pateuri spirala-1
Pateuri spirala-2

COMENTARII (14)

Dulceatadetrandafiri

Dulceatadetrandafiri 1

27.03.2011, 13:41

Gaby, frigider era Merci ca mi-ai atras atentia, o sa modific!

kamy

kamy 1

27.03.2011, 19:14

bune si eu fac des

mamaieelena

mamaieelena 1

28.03.2011, 10:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!