Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 2881 vizualizari

 

Si acestea au fost facute pt. sotul meu sa le duca la servici cu ocazia zilei de nastere.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:  
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • Pt. umplutura: 
  • 1 ceapa 
  • 1 conserva ciuperci
  • sare, piper, boia
  • usturoi
  • 3 lg ulei
  • 250 g sunca 
  • 100 g cascaval afumat

Pt. uns: 

  • 2 oua
  • sare
  • seminte de susan si chimen
  • cascaval ras

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca:

O parte din aperitive am facut ieri si una azi, asa ca din 2 portii de aluat mi-au iesit in jur de 60 de aperitive.

Aluatul: am facut o maia din lapte caldut, drojdie, 1 lgt.zahar si 1 lg faina. Am lasat un pic la dospit. Intr-un vas am pus faina, oul, untul taiat bucatele dupa care am turnat maiaua peste faina si am framantat cu mana. Daca e cazul mai adaugati faina sau lapte caldut. Trebuie sa iasa un aluat care nu se mai lipeste de degete. Se pune intr-un loc ferit de curenti de aer la dospit cca o ora.

Umplutura: se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile scurse de apa se taie marunt (eu le-am dat la robot cateva secunde), se pun si ele la calit peste ceapa, se pune si usturoiul zdrobit (eu am uitat) si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga sare si piper dupa gust iar la final se pune boiaua. 

Pt. a doua umplutura, am taiat sunca cubulete marunte.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se pune faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul destul de subtire. Am taiat cu gura unei cani cerculete, am pus in mijlocul ei o lgt. de ciuperci, am impaturat in doua iar marginile le-am apasat cu o furculita imbibata in ou batut. Din restul de aluat ce a ramas in urma cerculetelor am facut cornulete umplute cu restul de ciuperci si cu sunca. Le-am asezat in tava, le-am uns cu ou, unele le-am presarat cu seminte de susan, pe altele am ras cascaval.

Din a doua portie de aluat pe care am facut-o azi, am intins aluatul in forma dreptunghiulara, am pus sunca de-a lungul aluatului, am razalit cascaval apoi am rasucit strans, am taiat bucati de 2 cm, le-am asezat in tava, le-am uns cu ou, am ras deasupra cascaval si am pus seminte de chimen. Am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Vai cata teorie, dar practica nu dureaza atat pe cat s-ar crede.

Pt. ideile de pateuri m-am documentat de aici de pe bucataras.ro. 

 

RETETA IN IMAGINI

Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-0
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-1
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-2
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-3
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-4
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-5
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-6
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-7
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-8
Pateuri umplute cu ciuperci si cu sunca-9

COMENTARII (21)

zaharia_mihaela2005

zaharia_mihaela2005 1

26.02.2011, 00:42

gustoase

Bunica

Bunica 1

26.02.2011, 18:55

Sunt foarte gustoase ! Ce nu face o sotie iubitoare pentru sotul sau !

kamy

kamy 1

26.02.2011, 19:21

ce mandru o fi fost sotul de ziua lui

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24