Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2011 | 6806 vizualizari

 

Am scos o punga de vinete de la congelator ,dar parca vroiam altceva diferit de data asta si nu vesnica salata de vinete. Asa ca dintr-o punga am reusit sa face trei feluri: o salata ,un aperitiv si o garnitura. Aici va prezint varianta mai dietetica a pilafului turcesc cu vinete,in mod normal ar fi trebuit prajite. Combinatia de vinete si marar a fost foarte reusita, nu degeaba au turcii mancare asa de buna! Stiu ei ce stiu:)))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr vinete congelate
  • 1 ceapa mica.taiata marunt
  • 3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 1 rosie,taiata cubulete
  • 3/4 cup orez cu bobul lung
  • 1 cup apa fierbinte
  • varf de cutit de zahar
  • varf de cutit de sare
  • 1/4 cup marar proaspat (eu am folosit congelat)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete:

Se pune uleiul si ceapa intr-o craticioara si se caleste putin. Adauga rosia,zaharul si sarea. Adauga orezul si mai amesteca vreo 2 minute. Toarna apa fierbinte,amesteca si da focul mic. Dupa 20 de minute opreste focul si lasa deoparte 5 minute. Se adauga vinetele si mararul si se amesteca usor sau se serveste deasupra orezului si se amesteca in farfurie.

 

COMENTARII (22)

kamy 1

27.03.2011, 19:12

daca-i orez e buuuun

mamaieelena 1

28.03.2011, 10:04

kukibella 1

28.03.2011, 23:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04