Patratele cremoase cu lamaie

de Anamaria7 in Prajituri, 3 Oct 2010 | 1723 vizualizari

 

Un desert fooaarte lamaios si racoros :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 gr unt
  • 1c zahar
  • 1/4 lgt sare
  • 2c faina
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 400 ml lapte condensat
  • 1c suc de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cremoase cu lamaie:

Incingem cuptorul la 190C si tapetam o tavita de 20x20cm.

Crusta:

Batem untul pana cand devine cremos, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu sarea. Asezam aluatul in tava apasandu-l cu degetele umezite. Tava se tine in cuptor cca 20min, pana cand isi pierde luciul.

Crema:

Batem galbenusurile cu laptele condensat, apoi adaugam si sucul de lamaie.

Se scoate tava din cuptor, se toarna crema peste crusta si se da tava din nou la cuptor, cca 30min, pana cand nu mai este lichida crema, dar nici sa se intareasca de tot.

Prajitura se raceste in tava.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Patratele cremoase cu lamaie-0
Patratele cremoase cu lamaie-1
Patratele cremoase cu lamaie-2
Patratele cremoase cu lamaie-3

COMENTARII (10)

maria_claudia 1

03.10.2010, 13:42

si eu vreau

Anamaria7 1

04.10.2010, 01:09

daa, pozele sunt cam aiurea imi cer scuze, n-am mai avut timp sa le modific; daca dati click pe ele se vede si praji

nadina73 1

04.10.2010, 01:16

e ok

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41