Patratele cu nuca crocante

de iry-gabriela in Dulciuri, 4 Mar 2012 | 6361 vizualizari

 

Aceste prajiturele costituie o alta varianta vestitei baclavale pe care am preferat sa o insiropez mult mai putin decat cerea reteta . va spun sincer este la fel de buna si crocanta.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinte,
  • 500g de nuci macinate,
  • 200g zahar,
  • ulei de masline,
  • margarina pentru uns.       
  • pentru sirop:
  • 250ml apa,
  • 3 linguri de zahar si esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu nuca crocante:

pentru inceput am copt un pic nuca in cuptor apoi am macinat-o.apoi am amestecat-o cu 200g de zahar.   

separat am pregatit foile  de placinta pe care le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei pentru a nu se rupe.

am uns 2 foi cu ulei de masline si am asezat apoi nuca ,in functie de cat vrea fiecare,apoi am rulat-o si am asezat-o in tava ,care am uns-o cu margarina.

dupa ce am terminat toate foile si nuca ,am taiat  ruladele formate in patrate . 

am bagat tava la cuptor si am lasat-o pana s-a copt deasupra si am am scos tava ,pentru a insiropa patratele cu siropul fiert facut din apa,zahar si esenta.   

apoi am mai lasat tava la cuptor inca 15 minute .   

putin insiropate ,dar super crocante

sa aveti pofta si spor la mancat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu nuca crocante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

05.03.2012, 08:07

Ador baclavaua, deci... sigur imi place si varianta asta!

Aurelia 07_07 1

05.03.2012, 10:27

Doamne cit de bune sunt

MotanLaOale 1

05.03.2012, 11:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baclava