Pavlova

de Criss in Torturi, 30 Mai 2011 | 2582 vizualizari

 

De cand am facut pentru prima data acest desert, m-am indragostit de el. Este fin, elegant, poate putin prea dulce si se zice ca ar fi si afrodisiac.:) Nu il fac prea des, dar in perioada aceasta in plin sezon de capsuni trebuie neaparat incercat acest desert, mai ales daca aveti prin congelator si ceva albusuri. Eu am avut si mai am destule, totusi n-am sa mai fac o buna perioada aceasta reteta. O data pe sezon ajunge :) pentru ca are un numar destul de mare de calorii, avand in vedere ca pentru bezea e nevoie de 350 g zahar. Dar daca aveti de sarbatorit vreun eveniment important cum avem noi acum, eu zic ca e o reteta foarte potrivita. Si daca il asociati si cu un pahar de sampanie, waaaw......

 

INGREDIENTE

  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • -300 ml frisca (se poate si mai mult)
  • -500 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Se bat albusurile spuma tare.

Treptat se adauga zaharul si se bate pana nse topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Am rasturnat castronul cu fundul in sus si albusurile stau bat. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.

In tava de la aragaz am pus hartie de copt si am desenat un cerc.

Cu lingura se intinde o parte din spuma intr-un start uniform. Restul de spuma se pune intr-un posh si se fac niste moturi pe margine. Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de minim 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie. Dupa ce s-a racit, se acopera cu frisca si se orneaza cu capsuni.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova 107908
retete culinare - Pavlova 107909
retete culinare - Pavlova 107910
retete culinare - Pavlova 107911

COMENTARII (31)

Anamaria7 1

31.05.2011, 16:27

Criss 1

01.06.2011, 09:26

Multumesc Mirela, Anamaria.

Ina 1

08.07.2011, 08:15

waw

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S