Pavlova

de Lau in Prajituri, 5 Feb 2012 | 1376 vizualizari

 

sursa gaby,ii multumesc pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 360 g zahar pudra
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri amidon
  • un varf cutit sare

CREMA

  • 350 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri faina
  • jumatate de lamaie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca

DECOR

  • kiwi
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus.

Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam 1 min.

In 2 tavi tapetam cu hartie de copt si desenam cercuri cu farfuria in care vom aseza pavlova.

Ungem cu unt,impartim compozitia in 2 si cu o lingura facem un cerc mai mic decat cel desenat

Cu restul de albusuri umplem marginile usor mai inalte decat mijlocul.

Dam  tava la cuptorul incalzit la cea mai mica treapta,lasam 50 min dupa care intredeschidem usa cuptorului si mai lasam 15 min.

Lasam sa se raceasca bine in cuptor.

CREMA-laptele si zaharul punem la foc,faina o amestecam cu putin lapte si adaugam

cand laptele da sa fiarba amestecam continuu pana se ingroasa,luam de pe foc si adaugam untul

amestecam pana se topeste,adaugam zeama de la lamaie si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam

Asezam prima foaie,trei sferturi din crema, kiwi,a 2 foaie,crema si decoram cu kiwi sau visine(sau cum dorim)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova 144564
retete culinare - Pavlova 144565
retete culinare - Pavlova 144566
retete culinare - Pavlova 144567
retete culinare - Pavlova 144568
retete culinare - Pavlova 144569

COMENTARII (37)

Lau 1

13.02.2012, 15:51

multumesc horia

VERONICA2607 1

14.02.2012, 14:33

NUMAI BUNATATI FACI..TINE-O TOT ASA

Lau 1

14.02.2012, 16:52

mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!