Pavlova

de iana0170 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 2075 vizualizari

 

Astazi am incerat o reteta pe care o aveam de mult timp si cum mi-au ramas niste albusuri de la alte preparate ,am zis ...hai sa "trag " o Pavlova, ceea ce am si facut.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri,
  • un praf de sare
  • 350 g de zahar pudra,
  • 1 lingura de otet de mere,
  • 2 linguri de amidon,
  • 500 ml de frisca lichida,
  • afine,
  • 1 kiwi,
  • 2 portocale,
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Se bat albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze o spuma se adauga treptat zaharul, exact ca la bezea. La sfarsit, cand spuma este gata, adica intorci castronul si nu cade si are o consistenta cremoasa si lucioasa, adaugam otetul si amidonul, amestecam bine si purcedem la urmatorul pas..coptul

Pregatim cuptorul, adica il lasam la incalzit la 150 grade circa 10-15 minute

Punem compozitia obtinuta intr-un cornet sau pos (punga gaurita la un capat) in functie de ce avem la indemana. Punem o hartie de copt pe care o ungem putin cu ulei si formam un cerc, lasam imaginatia sa  lucreze, puteti face niste ridicaturi ca turnulete la acest blat de exemplu dar, musai in mijlocul blatului sa formati o adancitura . 

Puneti blatul obtinut in cuptorul incalzit , dupa 5 minute reduceti temperatura la 100 grade si il coaceti timp de cca 60 min. Dupa care opriti cuptorul , deschideti usa sa fie crapata si lasati sa se raceasca blatul in cuptor. Atentie este un blat foarte casant 

(Mare atentie la coacere !) Depinde si de cuptorul fiecaruia ,dar trebuie obtinut un blat  care sa fie uscat si crocant pe dinafara si moale in interior de culoare alba (sa nu se faca maroniu la copt!)

Frisca o batem impreuna cu un o esenta de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie si o punem peste blatul racit , exact in mijlocul acestuia.

Asezam si fructele fie  taiate ,cubulete, feliute cum doriti.

PS . eu am turnat si un topping de afine peste prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova 311114
retete culinare - Pavlova 311115
retete culinare - Pavlova 311116
retete culinare - Pavlova 311118

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:31

Rocsi 1

14.04.2014, 20:40

Bine ai venit

iana0170 1

14.04.2014, 22:20

Va multumesc mult. Am emotii :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D