Pavlova cu ananas

de anca_rm in Dulciuri, 22 Feb 2016 | 532 vizualizari

 

Am vazut tot mai multe retete de pavlova foarte frumoase si am zis ca trebuie sa incerc. Am citit cu atentie toate sfaturile date de fetele care au incercat si au si reusit sa o faca perfect si m-am pus pe treaba. Pavlova este deosebita, desi sectiunile nu arata foarte bine este foarte gustosa, dulce ,crocanta la exterior si moale la interior. Se poate face colorata in roz daca adaugam cateva linguri de piure de fructe de padure, rosie daca punem putin suc de sfecla sau mai stiu eu ce culori si combinatii se pot face .


Am facut-o cu o crema de mascarpone, ananas crud caramelizat si portocale rosii .


Sa stiti ca sfaturile Simonei au fost de mare ajutor. Multumesc, Simona!


E speciala aceasta reteta postata aici pentru ca este reteta cu numarul 400

 

INGREDIENTE

  • Pt bezea:
  • -3 albusuri
  • -120 gr zahar
  • -putina sare
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingura zeama de lamaie
  • Pt caramelizat ananasul:
  • -2 linguri zahar
  • -50 gr unt
  • Pt crema:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -100 gr ciocolata alba
  • -50 gr ananas taiat cubulete mici si caramelizat
  • Pt toping:
  • -200 gr ananas taiat cuburi si caramelizat
  • -1 portocala rosie curatata si taiata .

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu ananas:

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei.

Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie.

Pregatim o tava pe care punem hartie de copt.

Cuptorul il pornim ca sa se incalzeasca bine la 100 grade

Albusurile se mixeaza cu sarea si adaugam usor zaharul si batem pana cand albusurile capata consistenta si se tin de paleta mixerului si ramane mot in castron J .

Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam putin , e suficient pana se incorporeaza (aproximativ 2 minute).

 

Luam tava deja pregatita si in colturile hartiei, pe partea care sta pe tava punem cu degetul putina bezea ca sa se lipeasca hartia de copt sa putem lucre bine .

In mijloc turnam bezeau si cu o intindem formand in mijlocul ei o groapa.

Dam tava la cuptorul incins si coacem la 100 grade timp de jumate de ora si apoi crestem temperature la 110 grade si mai coacem inca 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca in cuptor.

Ananasul proaspat il curatam de coaja si de mijlocul tare si il taiem cubulete .

Intr-o tigaie punem 2 linguri de zahar sa se caramelizeze, cand a prins culoare punem untul si lasam sa se topeasca. Adaugam bucatile de ananas, amestecam astfel incat sa ajunag pe toate partile zaharul cu untul. Ananasul va lasa si el sucul si se va gati frumos. 

Lasam sa se raceasca.


Crema:

Ciocolata o rupem bucati si o punem in frisca.

Incalzim la foc mic amestecand bine pana cand este toata ciocolata topita.

Lasam sa se raceasca bine .

Cand este rece punem mascarponele si mixam pana avem o crema densa dar pufoasa  Adaugam 2-3 linguri de ananas caramelizat si mai amestecam putin .

 

Asezam bezeau pe un platou, punem in mijloc crema si nivelam iar deasupra imparstiem restul de ananas caramelizat si bucati de portocala rosie.

Cu sucul lasat de ananas si sucul de la portocala pe care am tataia (sucul care l-a lasat ea in timp ce am taiat-o0 stropim pavlova.

Dam la rece si servim a doua zi de preferinta.

 

Am pus de décor si un capsune si cateva frunzulite de menta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pavlova cu ananas 429622
retete culinare - Pavlova cu ananas 429623
retete culinare - Pavlova cu ananas 429624
retete culinare - Pavlova cu ananas 429625
retete culinare - Pavlova cu ananas 429626
retete culinare - Pavlova cu ananas 429627

COMENTARII (21)

Panacris 1

24.02.2016, 13:33

Felicităriiiiiiiiiiii! La cît mai multe rețete delicioase!

mirela0911 1

25.02.2016, 18:11

Ce-mi placeeeee! Felicitari pentru cele 400 de retete minunate!

Xandrinne 1

24.04.2016, 20:35

Minunata!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25