PAVLOVA CU CAPSUNI

de Roda in Torturi, 6 Iun 2009 | 4292 vizualizari

 

Acest desert minunat a fost creat pentru prima data in Australia ,in 1935, pentru celebra balerina rusa ,Ana Pavlova, -de aici, si numele.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri,
  • 225g.zahar tos,
  • 1 lingura rasa de malai,
  • 1 lingura esenta de vanilie,
  • 2 lingurite otet de vin alb,
  • 450g.capsuni,
  • 3 linguri lichior de zmeura,
  • 280g. frisca,
  • 200g. smantana;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PAVLOVA CU CAPSUNI:

 

(12 felii)

1.Se deseneaza un cerc cu diametrul de 20 cm.pe o hartie pergament.Se decupeaza si se captuseste cu el o forma rotunda de tort, cu acelasi diametru .Se incinge cuptorul la 130*C.

2.Se pun albusurile intr-un castron si se bat spuma tare cu mixerul.Se adauga zaharul cate o lingura o data ,pana ce spuma se ingroasa si devine lucioasa,cca . 5 minute.Se adauga malaiul , in ploaie, esenta de vanilie si otetul, se bate in continuare inca 2 minute -compozitia se va inmuia usor.

3.Se toarna spuma de albusuri in forma.Cu o paleta metalica se face o adancitura in mijloc.Se introduce forma in cuptor pentru 1 1/4 ora,pana cand bezeaua se intareste pe margini,iar pe mijloc este mai moale.Se lasa sa se raceasca.

4.Se pun capsunile intr-o strecuratoare si se spala sub jet de apa rece.Se tamponeaza fiecare capsuna cu un servetel , se indeparteaza coditele.Daca sunt mari, se taie in jumatate,se pun intr-un vas si se stropesc cu lichiorul.Se amesteca si se lasa sa se macereze.

5.Se toarna frisca intr-un vas si se bate bine cu telul pana se face spuma,se adauga smantana si se amesteca usor impreuna pana se obtine o compozitie groasa.Se scoate pavlova din forma si se aseaza pe un platou.

6.In compozitia de frisca si smantana  se adauga 3/4 din cantitatea de fructe macerate  si se toarna amestecul in mijlocul pavlovei,apoi se decoreaza cu restul de capsuni ,turnand deasupra si lichiorul folosit la macerare.

Obs:Se poate decora si cu alte fructe :kiwi, piersici din compot , ananas ;

 

COMENTARII (13)

Roda

Roda 1

13.06.2009, 12:36

Nu , draga mea, chiar daca am nostalgie dupa cultura rusa, am scris un adevar despre Esenin si , cum numele balerinei Pavlova a fost imprumutat de o prajitura, de ce Esenin sa nu se numeasca tot o prajitura?Tu ai venit cu ideea.Nu stiu care este limbajul trivial,nu crezi ca este prea mult numindu-l trivial?Je m'en fiche inseamna Nu-mi pasa.Deci...unde este trivialitateaPoate indiferenta, asta da.

Bunica

Bunica 1

19.06.2009, 17:36

Micule, de ce esti asa de carcotas referitor la retetele postate de Roda? Din cate stiu eu t rebuie sa postezi numai retete pe care l-ai incercat si vrei sa le impartasesti si altora sau ce ai gasit si ti se pare interesant.

adry88

adry88 1

10.05.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!