Pavlova cu fructe de padure

de Catalina L in Dulciuri, 6 Feb 2016 | 526 vizualizari

 

Astazi 6 februarie este Ziua nationala in Noua Zeelanda - Ziua Waitangi.


Cu aceasta ocazie va prezint desertul lor traditional- prajitura Pavlova- un deliciu.


 


Pavlova este o prajitura devenita traditionala in Australia si Noua Zeelanda, tari ce isi disputa originea desertului. Este un desert usor, avand o baza de bezea umpluta cu frisca si ornata de obicei cu fructe de padure sau kiwi.


Prajitura a fost creata ca un omagiu adus balerinei Anna Matveyevna Pavlova, in timpul turneelor ei din anii 1920, in Australia si Noua Zeelanda. Desi reteta este relativ noua, nu se stie cu certitudine cine este inventatorul ei.


Conform biografiei Annei Matveyevna Pavlova, scrisa de Keith Money, desertul a fost creat de catre chef-ul unui hotel din Wellington, Noua Zeelanda, in 1926, cand celebra balerina era in turneu. Forma prajiturii ar fi inspirata din costumatia ei de scena.


Tot din 1926 dateaza si o reteta de meringue (bezea) cu umplutura de fructe, publicata de E. Futter intr-o carte de bucate din Noua Zeelanda, reteta foarte asemanatoare cu Pavlova.


Conform prof. Helen Leach, antropolog culinar la Universitatea din Ontago, Noua Zeelanda, prima reteta care sa contina atat ingredientele cat si numele actualei prajituri Pavlova, a fost publicata in 1929 in Revista rurala a Noii Zeelande.


De cealalta parte, australienii afirma ca Pavlova ar fi fost inventata in 1935 de catre chef  Herbert Sachse, la hotelul Esplanade din Perth, fiind initial o prajitura consumata la ceaiurile de dupa-amiaza. Numele desertului ar fi fost stabilit in cadrul unei reuniuni unde a fost servita iar unul dintre oaspeti ar fi afirmat: „Este la fel de usoara ca Pavlova”.


sursa: foodstory.stirileprotv.ro

 

INGREDIENTE

Bezea :

  • 3 albușuri de ou
  • 55 g de zahăr pudră
  • 55 g zahăr tos
  • 1 lingura de zahar vanilat

Frisca :

  • 20 cl smantana pentru frisca
  • 2 linguri de zahăr
  • vanilie pudra

200-300 g fructe de padure 1 kiwi din Noua Zeelanda :)

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu fructe de padure:

Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos si cu cel vanilat.

Bateti spuma albușurile de ou adaugand treptat zahărul.

Ne oprim atunci cand avem o compozitie ferma, lucioasa, care nu curge din castron cand il inclinam.

Punem bezeaua într-un posh- sac de patiserie.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Facem un cerc de cca 18 cm, apoi trasam si ridicam marginile.

Dam la cuptorul preincalzit la 110°C pentru 1h10- 1h20 minute.

Lasati-o sa se raceasca in cuptor. 

Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.

Adaugam treptat zaharul si vanilia si mixam in continuare pana obtinem o crema care se tine bine.

Păstrați la rece.

Montare: 

Puneti un strat fin de frisca , acoperiti cu fructe de padure.

Depuneti restul de frisca si decorati cu fructe de padure si cu kiwi-ul neo-zeelandez.

Puteti servi .

Poftă bună !!!

 

 

TIPS-URI

1

se poate pune si crema de vanilie- acoperiti apoi cu frisca

RETETA IN IMAGINI

Pavlova cu fructe de padure-0
Pavlova cu fructe de padure-1
Pavlova cu fructe de padure-2
Pavlova cu fructe de padure-3
Pavlova cu fructe de padure-4
Pavlova cu fructe de padure-5
Pavlova cu fructe de padure-6
Pavlova cu fructe de padure-7
Pavlova cu fructe de padure-8
Pavlova cu fructe de padure-9
Pavlova cu fructe de padure-10
Pavlova cu fructe de padure-11
Pavlova cu fructe de padure-12

COMENTARII (12)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

06.02.2016, 21:41

Super!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

07.02.2016, 09:20

MotanLaOale

MotanLaOale 1

09.02.2016, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24