Pavlova cu zmeura

de Ela68 in Prajituri, 27 Ian 2014 | 6232 vizualizari

 

Nu stiu care este reteta originala a acestei prajituri, eu am ales o varianta cu ce aveam prin casa. A trebuit s-o execut cat de repede s-a putut, caci a sosit momentul in care a trebuit sa pun capat dulciurilor. Aceasta zi a fost precum emisiunea "Te cunosc de undeva", La revedere Laura, bun venit Angela Similea. Asa mi-am spus si eu "La revedere bunatati, bine ai venit DIETA ". Nu vreti sa stiti ce-am mancat ieri......atat va spun Pavlova KAPUT in 5 minute.

 

INGREDIENTE

  • Blatul de bezea :
    • 6 albusuri
    • 300 gr zahar tos
    • un praf de sare
    • 1 lingurita lamaie
    Crema :
    • 125 gr mascarpone
    • 250 ml frisca lichida
    • 3 linguri dulceata de zmeura
    • 2 linguri zahar pudra
    Sirop de zmeura:
    • 200 gr zmeura
    • 2-3 linguri zahar tos
    Decor :
    • 100 gr zmeurica si frunze de menta pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova cu zmeura:

 

Blatul de bezea : Albusurile se bat cu mixerul cu un praf de sare. Se adauga treptat cate o lingura de zahar, asteptand pana ce cristalele sunt perfect topite. Procedam astfel  pana am adaugat tot zaharul. La sfarsit punem zeama de lamaie amestecand pana la inglobare. Tapetam cu hartie de copt pe care am uns-o cu unt o forma de 26 cm si turnam cu grija bezeaua. Punem la cuptor, la 120 grade, timp de trei, patru ore. In mod normal, la cuptoarele electrice se coace uniform si bezeaua ramane alba. Pentru cine are aragaz cu gaz, e mai greu , cel putin la mine, flacara nu arde constant. 

Crema : Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga dulceata omogenizandu-se bine Se bate frisca si se toarna peste crema de mai sus. 

Pentru sirop se pun la fiert cele 200 gr de zmeura impreuna cu zaharul. Cand s-au inmuiat, se dau prin sita si se mai lasa la ingrosat cateva minute. Se poate proba cu o lingurita daca siropul s-a legat. Din punctul meu de vedere nu-i nicio problema daca ramane mai lichid.

Asamblare : Peste blatul de bezea se spriteaza crema si se aseaza zmeura si frunzele de menta.Se toarna apoi deasupra siropul. 

 

TIPS-URI

1

trebuie mancata repede, nu se pastreaza mult

RETETA IN IMAGINI

Pavlova cu zmeura-0
Pavlova cu zmeura-1
Pavlova cu zmeura-2
Pavlova cu zmeura-3
Pavlova cu zmeura-4
Pavlova cu zmeura-5
Pavlova cu zmeura-6
Pavlova cu zmeura-7

COMENTARII (55)

Ela68

Ela68 1

30.01.2014, 12:12

diana

Lia_

Lia_ 1

18.06.2014, 12:23

nici nu mai stiu daca am comentat aici, dar ii sade bine pozei pe coverul FB al bucataras.ro

Ela68

Ela68 1

18.06.2014, 12:54

DAAAAA, am observat si eu Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!