Pavlova in culori de primavara

de lia maria in Torturi, 13 Mai 2012 | 1804 vizualizari

 

Va multumesc pentru sustinerea voastra, in concursul lung...Delimano, la care am participat. Am ajuns in finala si am castigat pe langa oale, cratite si tigai, o excursie la Roma. De fericire, de multumire sufleteasca...si de dragul ce vi-l port, va servesc cu un desert "special".
Ps:Am pregatit doua torturi delicioase din bezea, unul cu doua straturi, si unul(acesta) din trei straturi.

 

INGREDIENTE

Bezea:

  • 400g albus de ou
  • 800g zahar praf
  • 1 lingurita sare
  • 4 lingurite otet
  • 4 lingurite amidon

Bezea rosie:

  • 1 lingura suc natural de rodie

Bezea verde:

  • 1 lingura sirop natural de menta
  • ½ lingurita pudra matcha

Umplutura:

  • 150g amidon
  • 600ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 100g unt
  • 300g capsuni

Décor:

  • 100g capsuni
  • 600ml frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova in culori de primavara:

Batem albusurile tare si cand spuma s-a intarit, incepem sa adaugam cate o lingura de zahar si batem incontinuu. Nu vom adauga alt zahar pana anteriorul nu s-a dizolvat. Cand terminam cu zaharul, adaugam otetul si praful de amidon, neaparat, trecut prin sita.

Impartim bezeaua in doua boluri. Intr-un bol adaugam sucul de rodie, proaspat stors, sau din congelator(eu am pus in pungi de gheata si am folosit un cub=1 lingura) si batem bine pentru omogenizare si colorare.

In cel de al doilea bol adaugam siropul de menta si pudra matcha(ceai verde japonez). Batem bine pana la omogenizare.

Pregatim 2 hartii de copt, pe care trasam 2-4 cercuri, functie de marimea dorita. Le asezam in tavi separate si cu o lingura punem din compozitie. Formam blaturi roz si separat blaturi verzi.

Dam tavile la copt ( eu am pus cate doua o data, suprapuse), primele 3’ la foc mare, cu usa cuptorului inchisa, dupa care am dat focul la minim si cu usa intredeschisa de la aragaz, le-am uscat inca 50’.

Lasam blaturile sa se raceasca si ne ocupam de umplutura.

Dizolvam amidonul in 100ml lapte, restul de lapte, il punem la fiert intr-o craticioara. Adaugam in lapte, semintele unei pastai intregi de vanilie, pentru aroma. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat si amestecam cateva minute, pana se ingroase budinca. Lasam 10’ la racit dupa care incorporam untul moale tinut in prealabil in bucatarie, la cald. Dam crema la rece. 

Intre timp batem frisca cu intaritorul pana devine ferma si o dam la rece.

Curatam, spalam si feliem capsunile, pe care le punem intr-o strecuratoare pana le montam in tort.

Pe un platou de tort, punem la baza un blat roz, 2 linguri de crema, un strat generos de felii de capsuni, peste ele frisca, apoi blatul verde, dinnou crema, capsuni, frisca, blatul mai mic de bezea roz, crema, capsuni, restul de frisca si ornam cu capsuni desigurJ.

 Ps: Pentru pavlova in doua straturi, am pus la baza, blatul verde, crema, capsuni, frisca, apoi blatul roz, crema , capsuni, frisca si ornat cu capsuni. In marea graba am uitat sa-l imortalizez J inainte de al trimiteJ!

 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

albusuri

2

zahar

3

suc de rodie

4

sirop de menta

5

pudra matcha

6

amidon

7

lapte

8

frisca

9

capsuni

RETETA IN IMAGINI

Pavlova in culori de primavara-0
Pavlova in culori de primavara-1
Pavlova in culori de primavara-2
Pavlova in culori de primavara-3
Pavlova in culori de primavara-4
Pavlova in culori de primavara-5
Pavlova in culori de primavara-6
Pavlova in culori de primavara-7
Pavlova in culori de primavara-8
Pavlova in culori de primavara-9
Pavlova in culori de primavara-10

COMENTARII (35)

iri_iri 1

15.05.2012, 10:40

arata super bine

diana_k 1

16.05.2012, 09:59

superrrrrr

lia maria 1

19.05.2012, 17:20

panacris esti o draguta multumesc
cris2711
sufletista
jolygina
Silvioara
mihaelar63
ana77 multumesc
Sim0naWorld
iri_love
diana_k

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04