Peltea de gutui și mere

de carmenvlad in Dulceata / Gem, 3 Dec 2011 | 6983 vizualizari

 

Am făcut dulceață de gutui și am păstrat cojile și semințele. Am adăugat patru mere întregi și am făcut o delicioasă peltea, de o incredibilă culoare roșietică și cu o aromă deosebită.

 

INGREDIENTE

  • coaja și cotoarele de la 2 kg de gutui
  • 4 mere puțin acrișoare
  • 2 l apă
  • 1 kg zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui și mere:

 

Într-un vas se pun 2 l apă și se adaugă coaja și cotoarele de la gutui și merele tăiate în 4 bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic fără a amesteca printre ele să nu se tulbure zeama, până când scade la mai mult de jumătate din volum. Se oprește focul și se lasă puțin amestecul să se așeze și lichidul să se limpezească. Se strecoară apoi lichidul printr-o strecurătoare fină sau printr-un tifon. Se mai lasă să se limpezească timp de 1 oră. Apoi se măsoară 1 l din lichidul rezultat, se pune într-un vas, se adaugă 1 kg de zahăr și se pune la foc mic amestecând continuu, până când zahărul s-a dizolvat.  Apoi se fierbe la foc iute până când pelteaua capătă aspectul unui jeleu lichid. Se oprește focul  și se pune fierbinte în borcane sterilizate. După ce s-a răcit pelteaua are consistența unui jeleu întărit.

Se servește ca atare sau se folosește le prepararea unor prăjituri cum ar fi savarinele.

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui și mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peltea/jeleu de prune