Peltea de portocale

de katty in Dulceata / Gem, 16 Noi 2014 | 1735 vizualizari

 

Ador pelteaua de portocale . In fiecare an fac cateva borcanele pe care le folosesc la alte dulciurile , sau le consumam ca atare .

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg mere
  • 1/2 litru apa
  • 8-10 portocale
  • 1 kg zahar
  • coaja de la o portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de portocale:

Spalam merele si le taiem in bucati mai mici , impreuna cu cotoarele si casutele  cu seminte . Punem apa peste mere si fierbem pana se inmoaie bine merele si  zeama scade cam la jumatate(trebuie sa ramana  o cana ). Scurgem  merele , presand usor cu o lingura  si pastram zeama  . 
Spalam bine portocalele , radem coaja de la una  si stoarcem  zeama . Trebuie sa obtinem  3 cani de zeama .
Amestecam zeama de la mere , zeama de portocale si zaharul . Punem amestecul la foc iute  . Adunam spuma formata . Lasam pelteaua la fiert pana se leaga bine  ( eu am lasat-o putin mai moale ).Cu 5 minute inainte de a opri focul punem coaja de portocala . 
Punem pelteaua fierbinte in borcanele  sterilizate  si punem capacele . Acoperim borcanele cu prosoape si le lasam pana a doua zi   .

 

COMENTARII (5)

Lau 1

17.11.2014, 13:31

Rocsi 1

17.11.2014, 20:55

Ce bine suna si ce aromata o fi!

luciabogorodea 1

07.12.2014, 17:09

Efecte Benefice fructe GOJI

GOJI este o planta, care provine din Asia, in special China.
Chinezii au descoperit valoarea medicinala a plantei GOJI acum 6000 ani.
Nici in ziua de azi, medicina chineza nu poate renunta la GOJI.
Goji protejeaza celulele si incetineste procesul de imbatrinire.
Fructul GOJI are influenta pozitiva pentru ochi, datorita continutului ridicat de caroten, care imbunatateste circultia de sange in ochi.
De asemenea GOJI contine molecule bioactive, care intaresc sistemul imunitar al organismului uman
Doar consumul de cateva fructe de GOJI pe zi regleaza ponderea celulelor albe din sange si protejeaza corpul impotriva virusilor.
- See more at: http://www.gojiromania.com/info/efecte-benefice2#sthash.Ct62acUx.dpuf

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04