Peltea de soc cu portocale

de adnia in Dulceata / Gem, 15 Iun 2013 | 1573 vizualizari

 

Sirop de soc am facut si anul trecut si m-a incantat peste masura (postarea aceasta va veni in curand), dar mi-am dorit sa incerc si altceva, mai deosebit, mai ales pt. ca socul este o floare speciala, care imi parfumeaza gradina in fiecare dimineata. Vazusem la un magazin niste borcanase dragute umplute cu marmelada de soc cu portocala, dar negasind nicaieri reteta, m-am hotarat s-o prepar dupa capul meu. Si bine am facut, pt. ca a iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 l apa
  • -1 kg zahar
  • -500 gr. portocale
  • -muuuulte flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de soc cu portocale:

Am preparat un sirop gros de tot din apa, zahar si zeama de la 1 portocala. Dupa ce acesta a fost gata, am oprit focul si am adaugat tot restul de portocale taiete felii si stoarse putin (in prealabil, portocalele se pot opari cateva minute, ca sa se elimine toate chimicalele din coaja) si florile de soc. Am lasat la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia. In final am strecurat si am pus pelteaua in borcane spalate si uscate, le-am introdus la cuptor pana cand s-au incins, apoi am pus capacul si am rasturnat borcanele cu fundul in sus (le-am lasat asa cca 30 min) ca sa se formeze vidul.

Nu-i asa ca e simplu? Nu mai vorbesc de parfumul extraordinar pe care l-am inchis in borcanasele mele!

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Peltea de soc cu portocale-0
Peltea de soc cu portocale-1

COMENTARII (14)

iri_iri 1

15.06.2013, 22:07

interesanta

adnia 1

15.06.2013, 23:21

Tab1ta, zau ca n-am stiut c-o aveti si voi! eu am facut-o dupa cum m-a dus pe mine capul, dar se pare ca m-a dus bine, daca si voi sunteti pe aceeasi lungime de unda

_Alina_ 1

16.06.2013, 09:16

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04