Peltea de struguri

de aziz in Dulceata / Gem, 31 Oct 2011 | 5407 vizualizari

 

Acum ceva vreme am cumparat struguri din-traia mov mari si cu multe seminte.....motiv pentru care nimeni in afara de mine, nu s-a atins de ei asa ca au stat ei saraci o vreme nebagati in seama prin frigider pana cad mi-am adus aminte de pelteau aromata si delicioasa a unei vecine ...bineinteles eu habar nu am cum se face dar sa zicem ca am nimerit :))

 

INGREDIENTE

  • 2 ciorchine uriase aproximativ un kg
  • zahar cat sa cuprinda toate bobitele
  • jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de struguri:

Desfacem bobitele de pe ciorchine si le spalam bine. Punem apoi intr-o oala, de preferinta de care nu se prinde, strugurii impreuna cu zaharul si punem pe aragaz. Pana se topeste zaharul si prinde culoare siropul.

Intre timp pregatim sita si un castron incapator.Trecem prin sita strugurii si siropul format, cu ajutorul unei linguri de lemn pisam strugurii, pana raman in sita doar samburii si cojile. Siropul cu pulpa de la struguri se pune din nou la fiert impreuna cu felii de lamaie pana obtinem consistenta dorita. Poate fi mai fluid sau il lasam sa fiarba pana devine ca un gel, atentie insa la foc sa nu se prinda.

 

COMENTARII (29)

kamy

kamy 1

02.11.2011, 22:34

si eu mai fac cand imi raman struguri in vie si-s satula de ei

aziz

aziz 1

03.11.2011, 18:05

Miuta este... iese toata aroma din samburii de struguri la fiert si e ..delicioasa

aziz

aziz 1

03.11.2011, 18:06

kamy atunci stii despre ce vb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!