Peltea de struguri

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 14 Noi 2016 | 5620 vizualizari

 

Am avut niste strugurei pastrati de bunica, pe care nu i-a mai mancat, asa ca era pacat de ei ca sa ii arunc. Am vrut sa fac sirop, si, desi nu mi s-a parut ca l-am fiert mult, s-a inchegat foarte tare cand s-a racit, astfel ca a rezultat peltea de struguri. 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg boabe de struguri;
  • circa 1,5 l apa;
  • 2 kg zahar.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de struguri:

Se spala boabele de struguri si se pun la fiert in 1,5 l apa (sau cat sa le acopere). 

Dupa ce s-au fiert bine, boabele se dau printr-o sita, pastrand doar zeama. Au rezultat 2 l de zeama, ca atare se adauga 2 kg de zahar (deci, raportul zeama:zahar este de 1:1).  Aceasta compozitie se mai fierbe 30-40 de minute daca doriti sa faceti peltea. Daca doriti sa faceti sirop il fierbeti foarte putin, doar cat sa se topeasca zaharul. Oricat de lichid vi s-ar parea, se va solidifica (eu am vrut sa fac sirop, dar dupa ce l-am pus in sticlute/borcane s-a inchegat). 

Pelteaua se pune fierbinete in borcane (au ramas tot in jur de 2 l), dupa care acestea se lasa sa se raceasca 1-2 zile acoperite in paturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Andra_Constantinescu 1

15.11.2016, 21:24

E foarte buna, Rocsi! Cred ca ar fi foarte buna la torturi

simona72 1

16.11.2016, 11:47

Frumoasa culoarea! Sunt curioasa de gust, dar sigur e foarte bun!

Ancutsa 1

17.11.2016, 18:15

Super! Eu, strugurii ramasi, i-am facut must.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuca