Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Dec 2015 | 690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 320 grame penne integrale
  • 1 ceapa tocata
  • 1 dovlecel mare
  • 2 crengute de rozmarin
  • 100 ml lapte
  • 2 oua bio
  • 40 grame parmezan proaspat ras
  • ulei de masline
  • 125 grame pastrav afumat
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel:

Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele.

Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie. 

Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in fasii de 1 cm. Se adauga peste dovlecel si ceapa. Se gatesc 5 minute.

Se amesteca ouale cu laptele si mare parte din parmezan, pastrand si pentru ornare.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert si se adauga in tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se adauga din apa in care au fiert pastele, pentru a raci putin tigaia si imediat se adauga ouale amestecate cu lapte. Se scutura tigaia, pana cand pastele sunt acoperite de un sos cremos, adaugand din apa in care au fiert, daca este nevoie. 

Se servesc imediat presarate cu piper si parmezan ras si stropite cu suc de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-0
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-1
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-2
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-3
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-4
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-5
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-6
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-7
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-8
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-9
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-10
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel-11

COMENTARII (7)

deyutzky

deyutzky 1

12.12.2015, 16:41

mmm tare bine arata

Camelya

Camelya 1

12.12.2015, 21:37

mirela0911

mirela0911 1

13.12.2015, 12:32

Ce bune trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01