Penne cu carne tocata si branza

de La Ancuta in Penne, 7 Ian 2014 | 4968 vizualizari

 

Dupa cum stiti, noi suntem mari iubitori de paste. De data aceasta am incercat o combinatie putin mai neobisnuita, dar delicioasa si perfecta pentru o zi aglomerata, in care nu avem prea mult timp pentru stat in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g penne
  • 4 linguri smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 200 g branza framantata de oaie
  • 700 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • 250 ml bulion (eu am folosit pasta de rosii cu ardei)
  • 1 frunza de dafin
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • parmezan pentru ras deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si branza:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe amblaj apoi scurgem apa si adaugam smantana, branza de vaci si branza framantata. Amestecam bine pana cand se pastele sunt acoperite uniform de branza.

Separat taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce a devenit sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Adaugam bulionul, frunza de dafin si cimbrul si lasam sa fiarba 5-10 minute. La final adaugam busuiocul tocat si potrivim de
sare si piper.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt punem un strat de paste apoi un strat de carne. Continuam pana cand epuizam ingredientele, ultimul strat fiind de carne. Radem parmezan deasupra si dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~30 de minute.

Servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

08.01.2014, 12:33

Te primesc cu drag Laly

laura_n 1

09.01.2014, 09:36

pai da, tu iti permiti )
grozave pastele, iar combinatiile fara numar. important e sa placa

Panacris 1

15.03.2016, 15:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos aromat