Penne cu carne tocata si ciuperci

de Sim0na in Penne, 9 Sep 2012 | 2300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g penne
  • 200 g ciuperci (din conserva)
  • 300 g carne tocata amestec
  • 500 g rosii in bulion
  • 4 +5 catei usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 8 frunze de busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 ardei iute
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si ciuperci:

In putin ulei de masline am pus la calit cei 4 catei de usturoi taiati jumatati, fara a-i lasa sa se arda. Dupa ce am scos cateii de usturoi, am adaugat carnea, amestecand mereu pentru a o cali bine. Am adaugat rosiile in bulion tocate marunt, putina apa, si am potrivit de sare.  Dupa ce am lasat sa fiarba cca 20 minute, am adaugat cei 5 catei de usturoi taiati pe jumatate, frunzele de busuioc si oregano.  Am mai lasat sa fiarba cca 15 minute, apoi am pus ciupercile (spalate bine si scurse), boia si ardeiul iute. Am lasat sa fiarba cca 10-15 minute, timp in care am fiert pastele in apa cu sare si ulei. Dupa ce am scus bine pastele, le-am servit alaturi de sos.

Sosul a iesit foarte bun, picant (am nimerit un ardei iute cam iute!), care a mers de minune langa un pahar de vin (nepozat din pacate!).

Pofta buna va doresc!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne cu carne tocata si ciuperci 176847
retete culinare - Penne cu carne tocata si ciuperci 176848
retete culinare - Penne cu carne tocata si ciuperci 176849
retete culinare - Penne cu carne tocata si ciuperci 176850
retete culinare - Penne cu carne tocata si ciuperci 176851
retete culinare - Penne cu carne tocata si ciuperci 176852

COMENTARII (16)

Sim0na 1

10.09.2012, 14:38

Multumesc ptr aprecieri

Xandrinne 1

10.09.2012, 16:14

Sunt delicioase!! Ma trimiti la bucatarie

mamaieelena 1

10.09.2012, 20:27

excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D