Penne cu ciuperci

de La Ancuta in Penne, 28 Iul 2011 | 4890 vizualizari

 

Astazi am avut o mancare usoara (de preparat) :))). Pentru ca mai aveam niste ciuperci proaspete prin frigider, le-am combinat cu paste iar rezultatul a fost delicios.

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste (penne)
  • 10 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • sare, piper
  • busuioc
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ciuperci:

Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul.
Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul de masline si 3 linguri de apa. Sotam ceapa si usturoiul cateva minute.

Adaugam apoi ciupercile curatate si taiate felii mai subtirele. Adaugam sare si lasam sa fiarba pana scade tot lichidul lasat de ciuperci (~ 10 minute).

Stingem focul si adaugam untul taiat bucatele, busuiocul si patrunjelul tocate marunt. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Intre timp fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor apoi le scurgem de apa.

Punem ciupercile peste paste si amestecam pana se omogenizeaza.

Servim calde cu multa pofta :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

DIANA B 1

06.08.2011, 13:02

Ceapa in ulei incins ??? CRIMA ... ce face ala stomacului si ficatului , nici nu ma pot gandi , cat despre uleiul de masline , nu-mi place decat in dresing (din bucatarie , nu din dormitor )

La Ancuta 1

06.08.2011, 15:31

Diana eu folosesc cantitati egale de ulei si apa, deci nu se prajeste ceapa. Eu folosesc foarte mult uleiul de masline.

adry88 1

09.08.2011, 17:28

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu hribi si sos alb