Penne cu dovlecei si parmezan

de Andreea Caroline in Penne, 11 Mar 2013 | 2169 vizualizari

 

O reteta foarte simpla,ieftina si satioasa :) ...

 

INGREDIENTE

  • 350 gr paste forma penne
  • 300 gr dovlecei
  • 3 oua
  • 40 gr parmezan ras
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu dovlecei si parmezan:

Se spala dovleceii , se taie in cuburi si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins.Se gatesc pentru 10 minute.Se presara sare si se continua la foc mic pentru inca 5 minute.

Ouale se bat spuma impreuna cu parmezanul.Se adauga piper dupa gust.

Pastele se fierb in apa sarata conform indicatiilor de pe ambalaj.Circa 10 minute.

Cind au fiert,se scurg de apa si se adauga peste dovlecei in tigaie.Se mai adauga  2 linguri apa si ouale batute.Se amesteca totul la foc mic pine ce oul s-a inchegat bine.

Se servesc fierbinti.

 

TIPS-URI

1

Se amesteca din cind in cind pastele cit timp fierb pentru a evita ca acestea sa se prinda.

2

Dupa plac se poate adauga parmezan si deasupra pastelor cind sunt servite.

3

Un tip recomndat de paste pentru aceasta reteta sunt si pastele tip tagliatelle.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210391
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210392
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210393
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210394
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210395
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210396
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210397
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210398
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210399
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210400
retete culinare - Penne cu dovlecei si parmezan 210401

COMENTARII (23)

Andreea Caroline 1

12.03.2013, 22:54

multumesc Simo ...

diana_k 1

13.03.2013, 09:16

bune, bune

Bya Ralu 1

13.03.2013, 22:23

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D