Penne cu perisoare in legume

de Ana_Maria_P in Penne, 28 Ian 2013 | 1687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare avem nevoie de:
  • 500 gr carne tocata pui
  • 2 cepe mari
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri de pesmet
  • condimente (cimbru, sare piper)
  • Pentru garnitura de legume ne trebuie:
  • 1 conserva de rosii decojite
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 1 dovlecel
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • Alaturi de perisoarele in legume pregatim o garnitura de paste:
  • 500 gr melcisori sau penne de la Barilla
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu perisoare in legume:

Perisoarele:

Se face o compozitie ca pentru chiftelute si se modeleaza perisoare din ea care se dau prin pesmet.Acestea le punem in apa pusa in prealabil la fiert cu boabe de piper, foi de dafin si putina sare pentru gust.

Intre timp punem si pastele la fiert, eu am folosit melcisori, dar cred ca merg foarte bine si penne. Cat timp fierb pastele si perisoarele ne ocupam de legume.

Se caleste ceapa impreuna cu ardeiul, iar mai tarziu adaugam dovlecelul si rosiile deoarece dovlecelul se gateste foarte repede iar rosia de obicei incetineste procesul de gatit, spre final cand sunt gata punem verdeata si condimente(sare, piper, oregano, busuioc) Perisoarele care s-au fiert le punem impreuna cu legumene intr-o tava la cuptor sa se rumeneasca.

Servim impreuna cu pastele fierte.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne cu perisoare in legume 200405
retete culinare - Penne cu perisoare in legume 200406

COMENTARII (15)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:09

Frumos arata

mamaieelena 1

29.01.2013, 10:08

babi5 1

06.10.2014, 14:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18