Penne cu pesmet

de bucatarimcudiana in Penne, 16 Mar 2011 | 2501 vizualizari

 

este o reteta extrem de simpla , eu o fac destul de des seara pentru copilasul meu , dar pe langa el mananca si tati si mami

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne
  • 50 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 70 gr zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un strop de sare
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu pesmet:

incep prin a pune o oala cu apa la fiert in care am adaugat un strop de sare si 2 linguri de ulei, cand apa fierbe adaug pennele si fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.

intr-o tigaie incapatoare topesc untul adaug pesmetul pe care il rumenesc usor, mare grija sa nu se arda

dupa ce pesmetul este usor rumen i-au tigaia de pe flacara adaug zaharul tos si zaharul vanilat

pastele fierte le scurg bine de apa si fierbinti le adaug peste pesmet, le mai las 2-3 min pe foc si gata

se servesc calde

 

TIPS-URI

1

untul se poate inlocui cu ulei si obtinem o reteta de post

2

pennele sunt bune al dente adica nu le fierbem foarte mult

RETETA IN IMAGINI

Penne cu pesmet-0
Penne cu pesmet-1
Penne cu pesmet-2
Penne cu pesmet-3

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

17.03.2011, 14:29

sufletista te pup si multu mult

elena1988

elena1988 1

25.03.2011, 13:36

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

25.03.2011, 23:39

multumesc mult elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!