Penne cu pesmet

de alinutzika in Penne, 18 Noi 2011 | 2615 vizualizari

 

O mancare care imi aminteste de copilarie si pe care si acum o savurez cu mare placere...
Datorita pesmetului facut in casa, gustul acestei mancari e mult mai bun ....

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste (penne)
  • 1 cana pesmet (de casa)
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura unt (sau ulei)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu pesmet:

Se fierb pastele si se strecoara. Se pune intr-un vas pesmetul, cu zaharul si uleiul, la foc slab, amestecand continuu, sa nu se prinda de fundul vasului, ca ii da un gust amar.

Lasam pe foc slab aproximativ 5 minute si apoi luam pesmetul  si-l amestecam cu macaroanele.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne cu pesmet 134001
retete culinare - Penne cu pesmet 134002
retete culinare - Penne cu pesmet 134003

COMENTARII (16)

Bunica 1

19.11.2011, 13:03

Tocmai bune pentru un meniu de post!

alinutzika 1

19.11.2011, 22:23

multumesc, bunica

Gina_Cristina 1

24.01.2012, 20:25

mancarea mea preferata din copilarie si acum si a baietelului meu.sunt minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21