Penne cu smantana si ciuperci

de Ramonaky in Penne, 3 Iun 2010 | 8150 vizualizari

 

Sunt facute dupa o reteta de carbonara,dar adaptata dupa gusturile noastre.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr penne
  • 300 gr ciuperci
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 rosie
  • parmezan ras
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu smantana si ciuperci:

Punem la fiert pennele in apa cu sare si putin ulei.

Tocam marunt ceapa,usturoiul si rosia.Ciupercile le taiem feliute.

Intr-o cratita punem putin ulei in care calim ceapa si usturoiul.Cand sunt gata adaugam ciupercile si mestecam din cand in cand (sa nu se lipeasca) pana sunt bine prajite.Adaugam apoi rosia ,sarea,piperul si oregano si mai lasam la prajit. cand sunt gata, punem smantana si lasam sa mai fiarba 3-4 minute.

Intre timp,cand sunt gata fierte pennele,le scurgem si le dam printr-un jet de apa rece.

Cand sosul este gata ,punem in cratita pennele scurse de apa,3 linguri de parmezan  si mai lasam pe foc 2 min amestecand incontinuu.

La servire mai putem adauga parmezan ras.

Pofta buna!!!

 

COMENTARII (13)

Dana Cristea - pusikmea 1

04.06.2010, 23:29

mmm ce bine arata!!! fata mai sti ce faceam in camin penne dar cu alt sos, pe atunci era mancarea de baza

ela 1

05.06.2010, 00:05

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41