Penne cu sos alb si ton

de deliciousflavours in Penne, 11 Iun 2012 | 13439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr penne
  • ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • 300 gr smantana pentru gatit
  • 150 gr feta
  • 50 gr cascaval ras
  • 200 gr ton in suc natural/ulei
  • 1 conserva mica mazare
  • 1 lingura zeama lamaie
  • busuioc
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos alb si ton:

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. 

Usturoiul zdrobit il calim in putin ulei de masline, nu prea mult deoarece capata un gust amar. Adaugam smantana si lasam pe foc mic pana incepe sa fiarba, dupa care adaugam feta pe care am sfaramat-o in prealabil putin cu furculita si cascavalul ras. Amestecam pana se topesc si obtinem o compozitie omogena. Luam de pe foc, dar tinem sosul la cald, condimentam cu piper, busuioc si adaugam si zeama de lamaie.

Scurgem mazarea si tonul foarte bine - il desfacem in bucatele mai mici cu ajutorul unei furculite si adaugam la sos. Turnam peste pastele scurse si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute, pana capata o crusta aurie.

Pofta buna!

Inspiratie: Bucataria de azi


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne cu sos alb si ton 166609
retete culinare - Penne cu sos alb si ton 166610
retete culinare - Penne cu sos alb si ton 166611
retete culinare - Penne cu sos alb si ton 166612

COMENTARII (40)

BuburuzaBubu 1

12.06.2012, 08:39

delicios

Laura Alexia 1

12.06.2012, 11:46

imi plac pastele cu ton

Bya Ralu 1

31.01.2013, 21:35

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18