Penne cu spuma de praz si smantana

de iri_iri in Penne, 24 Ian 2012 | 2176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g penne,
  • 100g unt,
  • 3 bucati de praz,
  • 100g smantana,
  • 200 g kaizer,
  • 50g cascaval sau parmezan,
  • sare
  • piper
  • optional patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu spuma de praz si smantana:

Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se adauga pennele si se fierb cateva minute, dupa care se scurg de apa si apoi se aseaza un capac pentru a se mentine calde.    

Separat se ia prazul, se curata, se spala si se opareste in apa fiarta cu sare, dupa care se scurge de apa. Intr-o tigaie se pun 50 g unt sa se topeasca la foc mic. Se adauga prazul oparit si se caleste pana devine auriu. Dupa ce s-a calit se da deoparte si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga smantana si se mixeaza pana devine o spuma.   

Separat se pune cealalta jumatate de unt intr-o tigaie, se adaoga kaizerul taiat julienne si se lasa pe foc pana se rumeneste. Kaizerul se amesteca cu spuma de praz si apoi cu pastele. Se potriveste de sare si piper dupa gust si se rade cascaval. La final se adauga patrunjel .  

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Penne cu spuma de praz si smantana-0
Penne cu spuma de praz si smantana-1
Penne cu spuma de praz si smantana-2
Penne cu spuma de praz si smantana-3
Penne cu spuma de praz si smantana-4

COMENTARII (10)

Lau

Lau 1

25.01.2012, 10:13

bun

mamaieelena

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:35

ArianaBala

ArianaBala 1

29.01.2012, 00:51

tare bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!