Penne cu ton

de Dana_Retetegg in Penne, 3 Dec 2010 | 1782 vizualizari

 

Pe o vreme ploioasa si rece nu este nimic mai placut decat sa stai in casa si sa gatesti ceva delicios pentru o masa speciala cu persoana iubita.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr penne rigate
  • 2 conserve de ton in ulei
  • 2 ardei kapia
  • 1 lamaie
  • 150 gr masline negre
  • patrunjel
  • oregano
  • busuioc
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton:

Am pus pastele la fiert in apa cu sare si ulei timp de 10 minute. Le-am scurs de apa si le-am clatit in apa rece. Le-am lasat cateva minute sa se scurga bine.

Ardeiul l-am calit in 2 linguri de ulei impreuna cu oregano si busuioc. L-am lasat apoi 5 minute deoparte sa se raceasca.

Cand pastele s-au scurs bine de apa le-am asezat intr-un bol, am adaugat ton (scurs bine de uleiul din conserva), ardei, masline, zeama si felii de lamaie, sare, patrunjel.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Penne cu ton-0
Penne cu ton-1
Penne cu ton-2
Penne cu ton-3
Penne cu ton-4

COMENTARII (11)

Rux 1

03.12.2010, 15:33

Buuuuuuuuuuuuuun

Dana_Retetegg 1

03.12.2010, 16:25

thanks all

giuliana 1

03.12.2010, 18:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20