Penne cu ton și sos de roșii

de ionix in Penne, 8 Dec 2011 | 4229 vizualizari

 

am aceasta reteta de la o prietena stabilita in Italia.

 

INGREDIENTE

  • o cutie cu penne barilla
  • o cutie cu roșii cuburi
  • 300 ml suc de roșii
  • două cepe galbene
  • 3 cutii de 250 g cu ton în ulei
  • sare și piper după gust
  • o lingură cu ulei de măsline
  • o lingură cu apă
  • puțin busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton și sos de roșii:

 Pennele barilla se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, dar timpul îl scurtăm cu 1 minut. 

Ceapa se curăță bine, se spală și se taie cubulețe.

Uleiul și apa se pun la încins iar peste uleiul încins punem ceapa la călit. Lăsăm până se înmoaie ceapa iar apoi turnăm tonul, cu tot cu uleiul în care a stat. Lăsăm la călit cu ceapa încă vreo 5 minute, la foc mic.Turnăm sucul de roșii și roșiile cubulețe, punem sare, busuioc și piper și lăsăm până dau într-un clocot.

Turnăm pastele fierte și mai lăsăm încă vreo 2 minute, pentru a-și lua gust și pastele.

Se servesc cu parmezan sau cașcaval ras.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton și sos de roșii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mirela0911 1

08.12.2011, 22:07

bun trebuie sa fie

Ubulika 1

09.12.2011, 21:52

MIUTA 1

09.12.2011, 23:01

Foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Penne din orez in sos cald de legume la wok