Penne cu ton, legume al dente și capere

de DinDragostePentruGatit in Penne, 11 Apr 2012 | 2439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne;
  • 185 g ton în ulei;
  • 2 cepe roșii mici;
  • 1 ardei;
  • 2 roșii;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 1/2 ardei iute;
  • 1 lgț capere;
  • câte un vârf de linguriță de: cimbru, busuioc, oregano;
  • câteva frunzulițe de coriandru;
  • un strop de vin alb (ne rămâne nouă mai mult);
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • parmezan ras (opțional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton, legume al dente și capere:

Se pregătesc legumele pentru paste.

Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute.

Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul, se adaugă usturoiul, peste 1 minut ceapa, apoi roșiile, ardeii, un strop de vin alb, se lasă pe foc 3-4 minute, după care se pun ardeii iuți, caperele și condimentele.

Se amestecă sosul împreună cu pastele fierte (strecurate și trecute sub un jet de apă) și se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

în momentul servirii se poate presăra puțin parmezan ras.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne cu ton, legume al dente și capere 157315
retete culinare - Penne cu ton, legume al dente și capere 157316
retete culinare - Penne cu ton, legume al dente și capere 157317
retete culinare - Penne cu ton, legume al dente și capere 157320
retete culinare - Penne cu ton, legume al dente și capere 157321
retete culinare - Penne cu ton, legume al dente și capere 157322

COMENTARII (11)

Cris2711 1

11.04.2012, 19:01

ce bune sunt si ce bine arata

iri_iri 1

11.04.2012, 19:44

Sim0na 1

11.04.2012, 22:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L