Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj.
Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent.
Într-o tigaie, se toarnă laptele și se amestecă cu făina, folosind un tel. Se aduce la punctul de fierbere și se mai amestecă 1 minut, până se îngroașă puțin.
Se ia de pe foc și se adaugă jumătate din cantitatea de branză. Se amestecă până când aceasta s-a topit și a rezultat o compoziție omogenă.
Se adaugă pennele și ciupercile peste sosul rezultat și se amestecă.
Se transferă pastele, împreună cu sosul într-o tavă, se așază restul de brânză deasupra și se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult