Penne rigate cu ciuperci si sos alb

de ilinca_rox in Penne, 9 Feb 2014 | 2762 vizualizari

 

Pastele sunt una din mancarurile mele preferate :X si le pregatesc destul foarte des, dar niciodata fara usturoi pentru ca il ador :X
Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr penne rigate
  • 280 gr ciuperci feliate Bonduelle
  • 4 linguri smantana 12% grasime
  • 100 gr branza de vaca
  • 5 graunti usturoi
  • masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • oregano
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu ciuperci si sos alb:

Intr-o oala se pune apa la fier cu putina sare si putin ulei. Cand a inceput sa clocoteasca se adauga pastele la fiert pentru 10-12 minute (in functie de instructiunile de pe ambalaj). Cand sunt fierte se scot in sita si se lasa la scurs pana se pregateste sosul.

Se pregatesc ingredientele pentru sos: usturoiul se toaca marunt, iar branza se marunteste.
Intr-o tigaie se pune la incins putin unt. Se adauga ciupercile si se lasa la calit 2 minute, apoi se adauga si usturoiul si se mai lasa inca 2 minute la foc mic. Peste acestea se adauga smantana, se amesteca si apoi se pune si branza de vaca. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.


Pennele se amesteca cu sosul alb cu ciuperci si se decoreaza cu masline tocate marunt si patrunjel.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Penne rigate cu ciuperci si sos alb 297170
retete culinare - Penne rigate cu ciuperci si sos alb 297171
retete culinare - Penne rigate cu ciuperci si sos alb 297172
retete culinare - Penne rigate cu ciuperci si sos alb 297173
retete culinare - Penne rigate cu ciuperci si sos alb 297174

COMENTARII (16)

Pushaa 1

10.02.2014, 11:06

tare bune!!

Alina26 1

10.02.2014, 11:53

buneee!!!

ilinca_rox 1

11.02.2014, 21:14

multumesc tututror

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!