Pepene murat

de Mitinita in Muraturi, 18 Sep 2011 | 12309 vizualizari

 

Pepene murat mancasem,dar erau cei mititei si intregi...Cand m-am trezit ca pepenele pe care tocmai il taiasem era cam roz mi-am adus aminte de reteta Monei (Aziz) . Cu putina adaptare iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • felii de pepene roz
  • apa 1
  • lingura de sare grunjoasa la un litru de apa
  • 2 linguri de otet la un litru de apa
  • tulpini de marar proaspat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

 

Se taie pepenele in bucati si se aseaza in borcan.

Se amesteca apa cu sarea si otetul, pana s-a topit sarea.

Se aseaza si tulpinile de marar in borcan si se toarna apa cu sare si otet.

Se acopera cu o farfurie si se tine la soare 4-5 zile.

Se poate consuma sau se poate pune la frigider in containere de plastic sau in borcane. Eu asa imi tin si castravetii peste iarna, primavara ii am tot crocanti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene murat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

adry88 1

19.09.2011, 21:45

excelent imi place foarte mult felicitari

RuxyRux 1

19.09.2011, 23:06

Oooo Miti..de-ai stii cat imi plac

Mitinita 1

25.09.2011, 10:42

ma bucur ca va place pepenele meu murat. am pus acum o luna un borcan la frigider si se "mentine" perfect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)