Pepene murat

de ianculubita in Conserve, 3 Sep 2013 | 3695 vizualizari

 

Iar nu stiu unde am gasit aceasta reteta;daca cineva de aici o recunoaste eu ii multumesc!!
De obicei eu adaug in muraturi pepeni mici intregi,nu am pus niciodata asa ceva,am incercat reteta si intradevar e foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • felii de pepene
  • sare
  • otet
  • bete de marar cu floare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene murat:

Asezam feliile de pepenein borcan cu betele de marar printre ele,turnam saramura facuta din apa,sare si otet,acoperim borcanul cu o farfurie si-l tinem la soare 4zile dupa care-l dam la frigider si servim cand avem nevoie.

Pentru saramura,la 1l de apa punem1lingura de sare si 2linguri de otet,amestecam bine sa se topeasca sarea apoi turnam in borcan.

 

TIPS-URI

1

eu pentru siguranta am fiert saramura si am pus-o in borcan dupa ce s-a racit foarte bine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pepene murat 256801
retete culinare - Pepene murat 256802
retete culinare - Pepene murat 256803
retete culinare - Pepene murat 256804
retete culinare - Pepene murat 256805

COMENTARII (18)

babi5 1

03.09.2013, 18:36

E atit de bun!!! yami :

Valclaudia 1

03.09.2013, 22:57

ianculubita 1

04.09.2013, 07:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25