Pepene verde murat

de daniastefania in Muraturi, 13 Sep 2015 | 588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pepene verde
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boabe de mustar
  • 5 litri apa
  • 200 ml otet
  • 250 gr zahar
  • Un praf salicil (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepene verde murat:

Pentru inceput trebuie mentionat ca avem nevoie de pepeni verzi mici. Punem apa la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam zaharul, sarea si otetul. Lasam sa dea din nou in clocot. Gustam si mai putem adauga zahar sau sare, dupa gust. Pana fierbe apa spalam bine pepenii si ii taiem in doua si apoi iar in trei parti. Spalam bine borcanele si le sterilizam in cuptor, sau pentru cei grabiti ca mine, in cuptorul cu microunde.  Curatam ceapa si o taiem rondele. Curatam morcovii, pe care ii taiem tot rondele. In fiecare borcan asezam doua rondele de ceapa si trei de morcovi. Adaugam boabe de piper si de mustar. Apoi asezam frumos, in borcan feliile de pepeni. Punem apoi si foi de dafin. Dupa ce fierbe apa, punem un praf de salicil. Este optional. Lasam sa mai fiarba un minut si stingem focul. Turnam in borcane apa asa fierbinte si inchidem cu capac fiecare borcan, bine spalat si uscat. Punem borcanele in patura, la cald, pana se racesc. Daca optati sa nu puneti salicil, fierbeti pepenii cu borcanele 30 minute in apa clocotita, care sa acopere jumatate din borcan. Sper sa va placa reteta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pepene verde murat 400526
retete culinare - Pepene verde murat 400527
retete culinare - Pepene verde murat 400528
retete culinare - Pepene verde murat 400541

COMENTARII (6)

Gherca Daniela 1

13.09.2015, 12:30

Bya Ralu 1

13.09.2015, 12:38

daniastefania 1

13.09.2015, 13:24

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S