Pepeni

de cec in Dulciuri, 12 Dec 2010 | 3538 vizualizari

 

Reteta e luata de la Irenke care a postat-o pe culinar.ro
Celui mic i s-a facut pofta de pepene si cerea, asa ca stiind de reteta asta am zis sa-l pacalesc cu o felie

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul rosu si galben:

  • 125g de margarina,
  • 250g biscuiti tocati,
  • 100g zahar pudra,
  • coloranti rosu si galben,
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti atunci de care va place si laptic/apa cat va fi necesar.

Pentru cel verde:

  • 125g margarina,
  • 350g biscuiti tocati,
  • 100g zahar pudra,
  • colorant verde,
  • 1 aroma de pepene sau daca nu aveti aunci de care va place si laptic/ apa cat va fi necesar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pepeni:

Amestecam bine toate ingredientele si obtinem aluatul pentru interior pe care il separam in doua si punem cei doi coloranti. Dupa colorare facem bulgari si punem la frigi pana se face si cel verde.In plus fata de ce cerea reteta am pus o mana de stafide in cel rosu pt a imita samburii.

Apoi facem si aluatul vede , cu care vom masca aluatul rosu si cel galben. Dupa ce e gata il punem la rece macar 1 ora. Apoi feliem si papam. Pofta buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pepeni 70485
retete culinare - Pepeni 70486
retete culinare - Pepeni 70487
retete culinare - Pepeni 70488
retete culinare - Pepeni 70489
retete culinare - Pepeni 70490

COMENTARII (20)

cec 1

16.01.2011, 07:37

mirela_chicago 1

27.05.2011, 18:02

hi, dar colorantul cu ce il amesteci ca din fhoto este gelatinos un pic , oricum arata super si asa idei sa-ti mai vina sa ne mai arati si noua

cec 1

03.06.2011, 23:44

din pacate nu mie mi-au venit ideile, ci le-am preluat de la altii
colorantul l-am ous in untul (sau margarina)topit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D