Pere caramelizate la cuptor

de Catalina L in Dulciuri, 28 Oct 2015 | 6611 vizualizari

 

Pere, fructe-minune. Cunoscute ca fiind printre primele fructe cultivate, perele şi-au făcut treptat apariţia în numeroase ţări de pe glob. Dincolo de coaja lor aurie, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar. Consumul de pere oferă atât plăcerea savurării unor fructe delicioase şi parfumate, cât şi posibilitatea asimilării componentelor sănătoase ale acestora. Perele au fost cultivate pentru prima dată în anul 5000 înainte de Hristos de către Feng Li, un meşteşugar chinez recunoscut. Pe aceste teritorii, perele erau considerate adevărate simboluri ale nemuririi, pentru că arborii în care creşteau aveau o viaţă foarte lungă, de cel puţin 100 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 linguri zahăr brun
  • 30 g de unt
  • scorțișoară

Pentru aluat:

  • 1/2 pachetel drojdie uscata
  • 250 g făină
  • 10 cl de lapte
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 50g unt
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate la cuptor:

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 60 de minute într-un loc cald.

 

Pregătiți perele: 

Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile. 

Se taie in  felii numai la suprafata.

Într-o tigaie, se toarnă zahărul. 

Incalziti la foc mediu si amestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.

Adaugati untul si amestecati. 

Puneti perele, scortisoara si colorati cateva minute intorcand și ungand jumatatile de pere cu caramel.

 

Fainati suprafata de lucru

Intindeti aluatul cu un rulou, puneti o para sau o jumatate peste aluat, decupati conturul facand si 2 foi.

Puneti formele decupate pe o foaie de copt.

 

Puneti peste ele jumatatile de pere, si un pic de sos caramel.

Dati la cuptor la 180°C pentru 15 minute.

Decorati cu zahar pudra si serviti caldute.

 

Daca va ramane aluat puteti face Donuts la cuptor...vezi aici

 

Poftă bună !!!!

 

TIPS-URI

1

le puteti servi caldute cu inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de branza cu oreo sau dulce de leche