Pere in sos de vin

de Rocsi in Dulciuri, 23 Oct 2013 | 2257 vizualizari

 

Am vazut cateva retete de pere in sos de vin insa niciodata nu am fost tentata sa fac pana ieri cand am primit niste pere. Erau niste pere cam tari, de tara, pe alocuri patate cum au cazut din copac si nu mergeau mancate asa. Nu stiam ce sa fac cu ele si am zis ca sunt perfecte pentru a fi fierte in vin. Nu pot sa va spun ce succes au avut, pentru ca au servit atat ai mei cat si prietenii de familie care mi-au adus perele. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 6 pere mai tari
  • 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
  • 2 fasii coaja de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.
Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.
Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.

Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.
Le lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.
La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.
Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.

Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pere in sos de vin-0
Pere in sos de vin-1
Pere in sos de vin-2
Pere in sos de vin-3
Pere in sos de vin-4
Pere in sos de vin-5
Pere in sos de vin-6
Pere in sos de vin-7

COMENTARII (59)

Rocsi

Rocsi 1

20.11.2013, 21:40

Mihaela, Cris va multumesc

nadea68

nadea68 1

20.12.2013, 23:11

Rocsi

Rocsi 1

21.12.2013, 11:01

Nadea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!