Perisoare cu sos alb

de carmenvlad in Mancaruri cu carne, 27 Feb 2011 | 8218 vizualizari

 

Sunt mult mai bune cu carne de piept de pui. Eu am avut putina carne ramasa de la ardei umpluti si am facut aceasta mancarica.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru perisoare

  • 250 g carne amestec
  • 30 g orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 morvov mic ras
  • 1 ou
  • 1/4 secretul gustului
  • 1/4 boia ardei dulce
  • 1/2 lingurita pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 1/4 busuioc uscat

Ingrediente pentru sos

  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub unt
  • 300 ml supa de pui
  • 200 ml lapte dulce
  • 2 linguri cu smantana
  • 2 linguri de faina
  • patrunjel verde
  • 1/2 lingurita secretul gustului de legume
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos alb:

Pentru perisoare se procedeaza astfel: se amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, cu orezul spalat, morcovul ras, oul si celelate ingrediente (fara busuioc). Se portioneaza si se fac cu mana perisoarele.  Se pune la fiert intr-o cratita 1 l apa. Cand incepe sa dea in clocot se adauga 1/2 lingurita sare si perisoarele incet sa nu se zdrobeasca (eu le-am asezat cu o lingura). Se fierb 15-20 de minute (se scoate o perisoara si se incearca). Se scot pe o farfurie. Se presara peste ele busuioc uscat (sunt mai bune cu marar verde proaspat tocat).
Pentru sosul alb se procedeaza astfel: Intr-o cratita se pune untul si cele doua linguri de ulei de masline. Se adauga ceapa tocata si se caleste amestecand usor. Se adauga cele doua linguri de faina si se stinge cu supa de pui. Se amesteca continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga secretul gustului si laptele dulce. Dupa ce sosul s-a legat, se lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se adauga smantana. Se mai lasa sa dea un clocot si se opreste focul. Pe o farfurie se aseaza perisoarele fierte si alaturi sosul alb. Se presara patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu oua