Perisoare cu tarhon si marar

de Ela68 in Curcan, 28 Mar 2013 | 8332 vizualizari

 

Din pacate, tarhonul l-am descoperit destul de tarziu si imi dau seama cat am avut de pierdut. Pe langa parfumul bogat, puternic, are si proprietati benefice organismului. N-am sa le prezint aici, eu doar va recomand sa incercati macar o data aceasta minunatie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de curcan ( se poate si cu vita )
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 4 legaturi marar
  • 2 legaturi tarhon
  • 5 rosii sau 1/2 cutie rosii in suc propriu
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu tarhon si marar:

Am avut o pulpa superioara de curcan pe care am dezosat-o si la care am aruncat pielea. 

Tocam carnea impreuna cu ceapa si adaugam sarea si piperul.

Lasam la inmuiat 10 minute orezul si il adaugam peste carnea tocata.

Apoi oul si amestecam pana se omogenizeaza.

Curatam frunzele de marar si tarhon de pe codite si le spalam bine.

Formam perisoare pe care le punem la fiert in apa clocotita in care am adaugat sare si le lasam 10 minute, culegand spuma care se formeaza.

Tocam  verdeata si o punem la fiert in zeama in care au fiert perisoarele.Cand e aproape fiert, cam in 15 minute,adaugam perisoarele.

Decojim si pasam rosiile si le turnam peste perisoare. Daca nu aveti rosii, se poate adauga jumatate conserva de rosii in bulion. Tot acum punem si uleiul si mai lasam pana perisoarele s-au fiert.

Se servesc cu smantana sau iaurt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu tarhon si marar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lavinia 1

28.03.2013, 21:02

Tare bune !Eu ador tarhonul

Irina 1

28.03.2013, 22:52

Foarte dragute! Iar tarhonul le da o aroma nemaipomenita...

MotanLaOale 1

28.03.2013, 23:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa