Perisoare de porc cu smantana

de adasev12 in Porc, 25 Mar 2011 | 1968 vizualizari

 

by AndreeaRodica.....ms de idee...super buna!
P.S. mi-au placut, si sotului la fel, si cu siguranta am sa mai fac, dar cu mici modificari: am sa fac cu carnita de curcan ca e f sanatoasa si cea mai indicata pt copilasi...desi si asa a papat puiutul meu....si merge f bine cu smantana...
apoi am sa scot ardeiul, ca e prea dulceaga si in plus pielita de la ardei nu prea face bine la bila ( cel putin pe mine ma rupe...) iar morcovelul am sa-l fierb cu perisoarele....( in apa in care au fiert perisoarele am pus si zarzavat si vegeta si am pastrat apa, sa o folosesc pt alta supica...)

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata ( de data asta de porc)
  • 3 maini de orez...
  • jum de ceapa tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • 1 ou
  • 3 lg pesmet
  • pt sos:
  • jumatate de ceapa,
  • ardei ,
  • morcov,
  • smantana 200 ml,
  • 1 l-ita amidon,
  • 2-3 zuchinni mititei,
  • sare,
  • piper
  • curry,
  • oregano
  • am ai adaugat: ceapa, telina si morcov  in apa in care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de porc cu smantana:

deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat;

am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare  o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min, am taiat zuchinni in patru ( erau mititei si cruzi) si i-am adaugat la sos si am mai lasat 5 min la fiert, apoi am inmuiat amidonul cu apa si am adaugat smantana, am subtiat cu apa  de la sos si apoi am turnat peste...am mai lasat sa dea doua-trei clocote...am stins focul si am pus patrunjel verde( sare, piper , curry , oregano dupa gust).

am scos perisoarele din apa si le-am adaugat peste sos. apa in care a fiert am pastrat-o pt alta ocazie...cand voi face o supica...era pacat de ea ....

 

RETETA IN IMAGINI

Perisoare de porc cu smantana-0
Perisoare de porc cu smantana-1
Perisoare de porc cu smantana-2

COMENTARII (14)

elena1988

elena1988 1

25.03.2011, 18:22

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.03.2011, 21:37

bun bun

adasev12

adasev12 1

25.03.2011, 23:51

elena, motan....mersi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!