Perisoare de pui cu sos bechamel

de Patricia Iordache in Pui, 8 Mar 2013 | 3213 vizualizari

 

In cautarile mele pe net, avand ca scop: "Ce sa mai gatesc cu pui?" am gasit aceasta reteta la Lumea Laurei. E un preparat delicios, doar ca, in sosul bechamel am adaugat putin usturoi pisat. Asa a fost pe gustul meu ;)

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie pentru perisoare:

  •  500 gr. carne de pui tocata (eu am folosit pulpe si piept de pui);
  •  1 ceapa mica;
  •  2 linguri orez;
  •  1 ou;
  •  1 cub cu aroma de pui;
  •  sare
  •  piper;
  •  patrunjel;
  •  marar.

Ce ne trebuie pentru sosul bechamel:

  •  600 ml. lapte;
  •  50 gr. unt;
  •  50 gr. faina;
  •  1/2 ceapa;
  •  6 cuisoare;
  •  4 frunze dafin;
  •  sare
  •  piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui cu sos bechamel:

Cum preparam perisoarele:  

Punem intr-o oala 2 l de apa, la fiert. Amestecam intr-un vas carnea tocata, oul, ceapa tocata marunt, orezul (spalat si scurs), patrunjel, marar, sare, piper.

Cu mainile ude, modelam din aceasta compozitie perisoare putin mai mari decat o nuca. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam cubul cu aroma de pui (dizolvat in putina apa), lasam 5 minute si apoi adaugam perisoarele.

Din momentul in care perisoarele s-au ridicat la suprafata, dam focul la minim si le mai lasam sa fiarba 20 minute.

Se scot pe farfurie si, cat sunt calde, se adauga sosul bechamel si se orneaza cu verdeata.  

Cum preparam sosul bechamel:  

In jumatatea de ceapa spalta si curatata, impingem cuisoarele si foile de dafin (cu ajutorul unui cutitas facem mici crestaturi in ceapa si bagam foile de dafin).


Intr-o cratita mica punem laptele si adaugam ceapa impanata. Punem la foc moderat si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. NU lasam sa fiarba!
Oprim focul si lasam 5 minute sa infuzeze, apoi aruncam ceapa.

In alta cratita cu fundul gros (ca sa nu ardem preparatul) topim untul si cand acesta s-a topit complet, adaugam faina si amestecam 5 minute cu un tel, astfel incat sa nu se arda faina!


In acest moment adaugam treptat laptele, amestecand cu telul. Sosul este gata cand are consistenta unei smantani fluide. Se ia ed pe foc, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Putem face un test, punand putin sos pe dosul unei linguri si trecand cu degetul pe mijlocul ei. Daca sosul nu curge peste dunga facuta de deget inseamna ca este bun.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 500-600 ml. sos.

 

RETETA IN IMAGINI

Perisoare de pui cu sos bechamel-0
Perisoare de pui cu sos bechamel-1

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

08.03.2013, 21:14

Cu siguranta o bunatate!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.03.2013, 17:12

super

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

24.03.2013, 20:22

Multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!