Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

de merisor in Pui, 22 Dec 2015 | 1592 vizualizari

 

Ne-am indragostit de sosurile cu branzeturi si asta din cauza lui Vladutz si tin sa-i multumesc mult pentru asta!


Face niste sosuri de te lingi pe degete.


Bine, eu nu reproduc o reteta cap-coada, dar imprumut ideea de baza si prepar cu ce am eu la indemana, ca poate nu am chiar toate ingredientele folosite de el.


Oricum, sosurile astea ies de nota maxima, chiar si cu mai putine ingrediente decat pune el.


Nici nu vreau sa ma gandesc cum ies ale lui! Cred ca-s extraordinare! <3

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 l apa
  • Pentru sos:
  • 500 g smantana pentru gatit
  • 140 g branza pufoasa cu verdeturi, de la Delaco
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g unt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 275 g ciuperci din conserva
  • sare
  • piper cu lamaie
  • frunze de busuioc
  • tarhon
  • nucsoara
  • putina zeama din care au fiert perisoarele
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui in sos alb de branzeturi:

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul.

Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de 20 de minute, sau pana cand carnea este bine fiarta.

Pentru sos, punem untul si uleiul de masline intr-un vas, pe foc si calim ceapa tocata marunt.

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si o lingurita de zahar, apoi, peste cateva minute, adaugam ciupercile scurse si eventual taiate mai marunt.

Completam si cu putina zeama de la perisoare, cateva linguri acolo, apoi adaugam smantana.

La primul clocot, tragem vasul de pe foc si adaugam branza pufoasa si usturoiul presat.

Amestecam bine pana se omogenizeaza totul si punem din nou vasul pe foc.

Condimentam sosul cu sare, piper cu lamaie, frunze de busuioc si tarhon, il mai diluam cu zeama de la perisoare, apoi adaugam perisoarele si le mai lasam sa fiarba 5 minute.

Asezonam gustul sosului cu putina nucsoara, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam mararul tocat si parmezanul ras.

Este un sos delicios si se poate asezona dupa gustul fiecaruia, cu branzeturile preferate, de regula din cele tartinabile si de asemeni cu condimentele preferate.

Sa va fie de folos!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418186
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418187
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418188
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418189
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418190
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418191
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418192
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418193
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418194
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418195
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418196
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418197
retete culinare - Perisoare de pui in sos alb de branzeturi 418198

COMENTARII (40)

dantes 1

01.01.2016, 09:48

Super!

mirela0911 1

03.01.2016, 12:09

Ce bune trebuie sa fie!

Catalina L 1

06.01.2016, 16:10

f bune, garantate
n-am vazut-o caci eram in vacanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S