Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

de Bya Ralu in Vita, 20 Iul 2016 | 944 vizualizari

 

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 400 g carne tocata vita
  • 1 ou
  • 1/2 lingura de orez
  • vegeta/piper/tumeric

Pentru sos:

  • 2-3 linguri smantana
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1/2 lingura faina
  • 50 g parmezan ras
  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de masline
  • unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan:

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul.

Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore.

Intr-o craticioara punem ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare,cu ulei de masline si putin unt.

Dupa cateva minute punem apa cat sa acopere si punem perisoarele scoase din frigider.

Se lasa la foc mic sa fiarba,se mai completeaza cu apa daca este nevoie.

Cand perisoarele sunt fierte,punem intr-un castron smantana,amestecata cu faina si subtiata cu apa si o turnam in cratita.

Se lasa sa fiarba la foc mic,punem parmezanul ras si frunzele de busuioc rupte in bucati mai mici.

Se mai lasa cateva minute si se pot servii.

Puteti face o garnitura de piure de cartofi sau orez.

La sfarsit puteti pune marar proaspat tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

Perisoarele se pot fierbe separat in apa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451487
retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451488
retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451489
retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451490
retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451491
retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451492
retete culinare - Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan 451493

COMENTARII (26)

Rocsi 1

21.07.2016, 22:05

Mmm, ce gustoase!

dantes 1

22.07.2016, 07:37

Bune!

elucubratiiculinare 1

23.07.2016, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S