Perisoare in sos de smantana

de Lau in Mancaruri cu carne, 7 Feb 2014 | 1622 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Barbat la Cratita

 

INGREDIENTE

  • Perisoare
  • 500 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • 2 catei usuturoi
  • Sos de smantana
  • 400 g smantana
  • 2 cepe
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • apa care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de smantana:

Perisoarele-intr-un bol punem  carnea,oul,ceapa tocata marunt,orezul spalat,faina,condimente dupa gust si patrunjelul tocat,amestecam bine compozitia.

Cu mainile ude formam perisoarele.

Intr-o cratita adaugam apa si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele.

Lasam sa fiarba la foc mediu cca 15-20 min(le gustam inainte)

Sosul-Curatam cepele si le tocam marunt.

Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa si o lasam sa se caleasca putin,adaugam faina si amestecam continuu,adaugam 2-3 polonicuri de apa in care au fiert perisoarele si amestecam.

Lasam sa fiarba cateva minute amestecand din cand in cand,(sosul trebuie sa fie ca la o ciulama).

Adaugam smantana,amestecam si cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele scurse de zeama,potrivim de condimente dupa gust si mai lasam cca 5 min pe foc.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Perisoare in sos de smantana 296491
retete culinare - Perisoare in sos de smantana 296495
retete culinare - Perisoare in sos de smantana 296496

COMENTARII (24)

simona72 1

08.02.2014, 08:35

Tare bune!

Lau 1

08.02.2014, 09:53

gaby_gabytza 1

11.02.2014, 09:49

buuune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S