Pernite dulci

de laylalala in Prajituri, 9 Sep 2010 | 4445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 1kg 400gr faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 1 lingura miere
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • un praf de sare
  • semintele rase de la doua pastai de vanilie
  • 115 gr unt topit
  • 200 gr iaurt gras
  • Pentru umplutura
  • branza de vaci (amestecata cu coaja de lamaie rasa+miere+putin gris pana cand se leaga)
  • ciocolata cu lapte, amaruie sau alba
  • gem/dulceata
  • ou batut cu lapte, pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite dulci:

Intr-un vas se amesteca laptele caldut cu mierea apoi se dizolva drojdia si se lasa deoparte 15 minute.Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, sarea si semintele de vanilie pana cand isi maresc volumul.Se incorporeaza untul topit urmat de iaurt.

Faina se pune intr-un bol mare si se face o gaura in mijloc.Se toarna in gaura drojdia cu laptele si se amesteca.Se adauga apoi amestecul cu oua si se framata pana la omogenizare.Aluatul obtinut se acopera si se lasa la crescut 40 minute.

Dupa cele 40 minute, aluatul se intinde si se taie in patratele.Pe jumatate din numarul patratelelor se pune umplutura (in mijloc).Se ung laturile patratelelor cu ou si se acopera cu celelalte patratele, se preseaza usor si se pun pernitele intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Se lasa pernitele la crescut 30 minute, acoperite.

Intre timp se incinge cuptorul la 180°C.Se ung pernitele cu ou si se dau la copt pana cand au crescut si s-au rumenit usor, 20-25 minute.Dupa ce s-aur racit putin se pot pudra cu zahar.

 

RETETA IN IMAGINI

Pernite dulci-0
Pernite dulci-1
Pernite dulci-2
Pernite dulci-3
Pernite dulci-4
Pernite dulci-5
Pernite dulci-6
Pernite dulci-7
Pernite dulci-8
Pernite dulci-9
Pernite dulci-10
Pernite dulci-11

COMENTARII (9)

nadina73 1

10.09.2010, 01:21

super si ma ma gandeam sa fac maine branzoici cum se zice la noi,sant super bune reteta mea e putin diferita dar imi place ca ai pus si mieredeci

Corinuta 1

10.09.2010, 10:40

vreau!

mimmi 1

10.09.2010, 23:15

Ce frumos ti-au iesit !
Felicitari !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20