Pernute crocante din mamaliguta

de merisor in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2013 | 10406 vizualizari

 

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea?
Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am pus-o in aplicare.
A iesit ceva bun de rontait printre mese, sau in fata televizorului, cum recomanda ea.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mamaliguta
  • 200 gr faina
  • 75 gr branza
  • 200 ml ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute crocante din mamaliguta:

Mixam mamaliguta impreuna cu branza, eu am strivit-o cu furculita, apoi incepem sa incorporam faina si framantam un aluat care sa se poata intinde.

Eu am adaugat faina pana cand nu s-a mai lipit aluatul de maini.

Intindem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si taiem patratele, cerculete, triunghiuri sau ce forme dorim.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si prajim pernutele cate un minut pe fiecare parte.

Au iesit crocante si bune, dar data viitoare dublez cantitatea de branza.

 

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie din cea veche si destul de tare.

2

Se pot condimenta dupa gustul fiecaruia.

3

Focul trebuie sa fie intens in timpul prajirii, altfel vor absorbi uleiul si devin gretoase.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pernute crocante din mamaliguta 267054
retete culinare - Pernute crocante din mamaliguta 267055
retete culinare - Pernute crocante din mamaliguta 267056
retete culinare - Pernute crocante din mamaliguta 267057
retete culinare - Pernute crocante din mamaliguta 267058
retete culinare - Pernute crocante din mamaliguta 267059

COMENTARII (39)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 09:03

arata grozav ...o sa incerc si eu reteta

mihaelar63 1

05.11.2013, 09:24

Place !!

claudiaO 1

12.02.2014, 09:15

interesanta reteta de rontanele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55