Pernute cu branza de burduf

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 28 Mar 2016 | 1274 vizualizari

 

Din ciclul: ce a mai carat Motan la Benga. :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj (800g)
  • 600g branza de burduf
  • 5 galbenusuri de ou
  • mac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute cu branza de burduf:

Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider.

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 12 bucati.

Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu galbenus de ou si se presara cu mac.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Se lasa la racit.

Sunt bune si calde.

Pofta Buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pernute cu branza de burduf-0
Pernute cu branza de burduf-1
Pernute cu branza de burduf-2
Pernute cu branza de burduf-3
Pernute cu branza de burduf-4
Pernute cu branza de burduf-5
Pernute cu branza de burduf-6
Pernute cu branza de burduf-7
Pernute cu branza de burduf-8
Pernute cu branza de burduf-9
Pernute cu branza de burduf-10
Pernute cu branza de burduf-11
Pernute cu branza de burduf-12
Pernute cu branza de burduf-13
Pernute cu branza de burduf-14

COMENTARII (36)

Catalina L 1

31.03.2016, 22:35

frumoase foc

Irina 1

01.04.2016, 10:44

Am modificat eu, Motanel. Merit o pernuta calda, asa-i?

MotanLaOale 1

01.04.2016, 10:53

Multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04